• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Japanse­keukenmessen.nl

Alles over japanse keukenmessen

  • Home
  • Messen
    • Santoku mes
    • Nakiri mes
    • Gyuto mes
    • Yanagiba mes
    • Deba mes
    • Usuba mes
  • Onderhoud
  • Blog
  • Contact
  • Show Search
Hide Search
chocolade snijden

Chocolade snijden? Gebruik een Japans keukenmes!

In sommige gevallen kun je chocolade beter snijden dan breken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan situaties waarbij chocolade van bepaalde afmetingen nodig hebt voor een recept of wanneer je een kunstwerk van chocolade aan het maken bent.

Hoe snijd je chocolade?

Misschien ben je wel een relatiegeschenk van chocolade of kerst chocolade geschenk aan het maken. Wat het ook is, met het snijden van chocolade krijg je precies de afmetingen chocolade die je nodig hebt voor je project. Sommige stukken chocolade zijn makkelijker te snijden dan andere. Zo is chocola met veel cacaoboter en melk makkelijker te snijden dan donkere of ongezoete chocolade.

Chocolade snijden: volg dit stappenplan

  • Neem een snijplank (van marmer, kunststof of graniet). Een houten snijplank kan ook, maar zorg wel dat deze helemaal droog is.
  • Kies het juiste mes: een scherp Japans keukenmes is hier uitermate geschikt voor. Ga je chocolade hakken? Dan kun je beter een gekarteld mes gebruiken.
  • Nu kun je gaan snijden. Pak het handvat vast en houd het in een stevige hoek. De andere hand plaats je op de botte kant van het mes en druk stevig tijdens het snijden.
  • Als je snijdt is het belangrijk om het mes zo te draaien dat de chocolade in de dezelfde richting wordt gesneden of gehakt.
  • Kleinere stukjes nodig? Herhaal dan dit stappenplan.

Chocolade in de verpakking houden

Het ligt eraan hoe precies je de chocolade wil snijden, maar het kan handig zijn om de chocolade tijdens het snijden in de verpakking te houden. Zo voorkom je dat het alle kanten opvliegt. Heb je geen verpakking meer? Dan kun je de chocolade ook in een plastic zakje doen voordat je begint met snijden. Het is belangrijk om te zorgen dat je een stevige ondergrond hebt, zodat je niet uitschiet en je jezelf mogelijk bezeert.

Nu je weet hoe chocolade snijden werkt, kun je aan de slag. Gegarandeerd succes met een Japanse mes. Wil je weten waarom je chocolade met een Japans keukenmes moet snijden? Lees hier over de verschillen tussen Japanse en Europese keukenmessen.

Geschreven door:
Natsumi
Gepubliceerd op:
april 8, 2022

Categorie: Gebruik

Dit vind je misschien ook interessant

Zo kun je een Japans keukenmes het beste gebruiken
Bekende ‘Japanse’ snijtechnieken
Japanse keukenmessen in de horeca
De voordelen van Japanse keukenmessen in de horeca

Primaire Sidebar

Laatste blogs

Wat is damascusstaal of damast?

maart 21, 2023 door Santuka

Damascusstaal, ook wel Damast genoemd, is een staalsoort die bekend staat om zijn prachtige patronen …

Lees verder overWat is damascusstaal of damast?

Alles wat je wilt weten over udon

maart 17, 2023 door Santuka

Udon is een populaire noedelsoort uit Japan die gemaakt wordt van tarwemeel, zout en water. Het …

Lees verder overAlles wat je wilt weten over udon

Zo kun je een Japans keukenmes het beste gebruiken

maart 9, 2023 door Santuka

Japans keukenmessen zijn wereldberoemd vanwege hun scherpte en precisie. Ze worden gemaakt van …

Lees verder overZo kun je een Japans keukenmes het beste gebruiken

Soorten messen

  • Santoku mes
  • Gyuto mes
  • Nakiri mes
  • Yanagiba mes
  • Deba mes
  • Usuba mes

Explore more

Samenwerken met Japansekeukenmessen.nl? Neem contact met ons op.

Footer

Japansekeukenmessen.nl

De website voor de beste deals en de meeste informatie
over Japanse keukenmessen.

Copyright © 2023 - Contenticiteit

Social & Contact

  • E-mail
  • RSS
  • Homepage
  • Blog
  • Links
  • Privacy Policy
  • Cookiebeleid (EU)
Beheer cookie toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}