• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Japanse­keukenmessen.nl

Alles over japanse keukenmessen

  • Home
  • Messen
    • Santoku mes
    • Nakiri mes
    • Gyuto mes
    • Yanagiba mes
    • Deba mes
    • Usuba mes
  • Onderhoud
  • Blog
  • Contact
  • Show Search
Hide Search
Japanse keukenmessen in de horeca

De voordelen van Japanse keukenmessen in de horeca

In de horeca staat de kwaliteit van het eten natuurlijk voorop. Japanse messen staan bekend om de kwaliteit en zijn om die reden dan ook steeds populairder aan het worden in de westerse horeca. Onze eigen messen zijn vooral ontworpen om lang mee te gaan, ze zijn sterk en kunnen tegen een stootje. Hoewel Japanse messen kwetsbaarder zijn is de kwaliteit van de messen aanzienlijk beter.  Japanse messen zijn erg scherp omdat het staal dunner is en het snijvlak wordt in een kleinere hoek gesneden. Bovendien is het staal van betere kwaliteit dan we gewend zijn van westerse messen. Het nadeel is wel dat Japanse messen hierdoor kwetsbaarder zijn, als je het mes bijvoorbeeld laat vallen bestaat de kans dat het mes beschadigd raakt. Horeko kan je horeca onderneming helpen met de nieuwste horeca software.

Waarom is een scherp mes belangrijk?

Het is als kok erg belangrijk dat je weet hoe je een mes goed moet onderhouden. Tijdens een goede koks opleiding leer je hoe je moet omgaan met een mes en leer je ook hoe je messen het beste kan onderhouden. Het is algemeen bekend onder koks dat een scherp mes fijner werkt dan een bot mes, je hoeft minder moeite te doen om het gewenste resultaat te bereiken. Bovendien is een scherp mes veiliger dan een bot mes, dit klinkt misschien raar maar met een scherp mes hoef je minder kracht te gebruiken en is de kans dat je uitschiet kleiner. Ook heeft de scherpte van je mes invloed op de smaak van je gerecht. Met een bot mes beschadig je de ingrediënten waardoor er smaak verloren gaat. Met een scherp mes blijven je ingrediënten in tact, je snijdt ze alleen kleiner. Bovendien heeft de structuur van je eten ook invloed op hoe je de maaltijd beleefd, beschadigd voedsel zal voor een andere ervaring zorgen dan in tact voedsel.

Gewicht van Japanse messen

Ook in gewicht wijken Japanse messen af van Europese messen. Omdat Japanse messen zijn gemaakt van een ander soort staal en omdat het lemmet vaak dunner is zijn Japanse messen vaak lichter dan Europese messen. Veel mensen denken dat een zwaarder mes helpt bij het snijden, meer gewicht zou het snijden makkelijker maken. Echter is het voornamelijk de scherpte van het mes dat hiervoor van invloed is, het gewicht van het mes maakt eigenlijk niet zoveel uit.

Wat voor handvat kies je voor je mes

Europese messen hebben over het algemeen een Europees handvat. Bij Japanse messen heb je vaak de keus tussen een mes met een Europees handvat of een traditioneel handvat. Omdat een traditioneel Japans handvat lichter is dan een Europees handvat is een Japans mes met een Japans handvat vaak lichter dan een Japans met met een Europees handvat. Een andere factor bij het kiezen van een handvat is het materiaal waar het handvat van gemaakt is. Je kan hierbij kiezen uit een handvat van kunststof of een handvat van hout. Een kunststof handvat heeft geen onderhoud nodig en kan worden gewassen in een vaatwasser. Als je kiest voor een houten handvat kan je het mes niet in de vaatwasser wassen en moet je het handvat regelmatig onderhouden met olie.

Meer blogs lezen? Klik hier.

Geschreven door:
Sujihiki
Gepubliceerd op:
mei 16, 2022

Categorie: Gebruik

Dit vind je misschien ook interessant

Zo kun je een Japans keukenmes het beste gebruiken
Bekende ‘Japanse’ snijtechnieken
chocolade snijden
Chocolade snijden? Gebruik een Japans keukenmes!

Primaire Sidebar

Laatste blogs

Wat is damascusstaal of damast?

maart 21, 2023 door Santuka

Damascusstaal, ook wel Damast genoemd, is een staalsoort die bekend staat om zijn prachtige patronen …

Lees verder overWat is damascusstaal of damast?

Alles wat je wilt weten over udon

maart 17, 2023 door Santuka

Udon is een populaire noedelsoort uit Japan die gemaakt wordt van tarwemeel, zout en water. Het …

Lees verder overAlles wat je wilt weten over udon

Zo kun je een Japans keukenmes het beste gebruiken

maart 9, 2023 door Santuka

Japans keukenmessen zijn wereldberoemd vanwege hun scherpte en precisie. Ze worden gemaakt van …

Lees verder overZo kun je een Japans keukenmes het beste gebruiken

Soorten messen

  • Santoku mes
  • Gyuto mes
  • Nakiri mes
  • Yanagiba mes
  • Deba mes
  • Usuba mes

Explore more

Samenwerken met Japansekeukenmessen.nl? Neem contact met ons op.

Footer

Japansekeukenmessen.nl

De website voor de beste deals en de meeste informatie
over Japanse keukenmessen.

Copyright © 2023 - Contenticiteit

Social & Contact

  • E-mail
  • RSS
  • Homepage
  • Blog
  • Links
  • Privacy Policy
  • Cookiebeleid (EU)
Beheer cookie toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}