Er zijn veel bekende chefs die, vanwege de fijne eigenschappen van deze messen, veel met Japanse keukenmessen werken om hun beroemde gerechten te maken. Hier zijn enkele voorbeelden:
- Nobu Matsuhisa – Chef-kok en eigenaar van het wereldberoemde restaurant Nobu, Nobu Matsuhisa is een pionier van de fusion keuken en heeft een voorliefde voor Japanse keukenmessen.
- Masaharu Morimoto – Een beroemde Iron Chef, Masaharu Morimoto heeft verschillende restaurants over de hele wereld en is bekend om zijn beheersing van Japanse keukenmessen.
- Jiro Ono – Jiro Ono is de eigenaar en chef-kok van Sukiyabashi Jiro, een sushi-restaurant in Tokyo met drie Michelin-sterren. Ono staat bekend om zijn precieze snijwerk en zijn gebruik van traditionele Japanse keukenmessen.
- Heston Blumenthal – Hoewel hij niet uit Japan komt, is de Britse chef Heston Blumenthal een groot fan van Japanse keukenmessen en gebruikt ze vaak in zijn keuken.
- David Chang – De oprichter van Momofuku-restaurants, David Chang, is ook een fan van Japanse keukenmessen en heeft zelfs een samenwerking gehad met de Japanse messenmaker Shun.
- Tetsuya Wakuda – Chef-kok en eigenaar van Tetsuya’s in Sydney, Australië, Tetsuya Wakuda is een Japanse kok die wereldwijd bekend staat om zijn unieke interpretatie van de Franse en Japanse keuken. Hij is ook bekend om zijn gebruik van Japanse keukenmessen.
- Alex Atala – De Braziliaanse chef-kok Alex Atala, eigenaar van het beroemde restaurant D.O.M. in São Paulo, heeft een passie voor Japanse keukenmessen en gebruikt ze vaak in zijn keuken.
- Eric Ripert – De Franse chef-kok en mede-eigenaar van Le Bernardin in New York City, Eric Ripert, staat bekend om zijn precisie en technische vaardigheden in de keuken, die worden ondersteund door zijn gebruik van hoogwaardige Japanse keukenmessen.
- Dominique Crenn – De Franse chef-kok Dominique Crenn, eigenaar van Atelier Crenn in San Francisco, Californië, is de eerste vrouwelijke chef-kok in de Verenigde Staten die drie Michelin-sterren heeft ontvangen. Ze is ook bekend om haar voorkeur voor Japanse keukenmessen.
- Massimo Bottura – De Italiaanse chef-kok Massimo Bottura, eigenaar van Osteria Francescana in Modena, Italië, heeft ook een passie voor Japanse keukenmessen en heeft zelfs samengewerkt met de Japanse messenmaker Masamoto om zijn eigen lijn van messen te produceren.